Hunde


Gammel dansk hønsehunde

&

Ruhårede gravhundePå billedet ses Aastrupgaards Zasha og Aastrupgaards Leddy sammen med st.st Blicher på kongenshushede.På gården har vi to forskellige hunderacer, den danske race:  Gammel Dansk Hønsehund som vi har haft siden 1973 og den tyske race: Ruhåret Gravhund som vi har haft siden 1982. Hundene er en vigtig del af familien, de bruges til jagt og det er dette er alfa omega at de kan bruges til begge dele når vi skal have hund.


Vi fik vores første hund, Leddy, en gammel dansk i 1973. Leddy var en fremragende jagthund. Da, Leddy var omkring 7 år fik hun sit første og eneste kuldhvalpe, som bestod af to hanhunde, ingen af disse blev brugt i avlen, kun til jagt. Da den hanhund vi havde beholdt efter Leddy døde var vi jo nød til at finde en anden GDH. I 1985 hentede vi Tinka ved Niels Ejner Kristensen i Ejstrupholm og siden dengang har vi selv opdrættet vores GDH hvalpe. Endda med så stor succes at Aastrupgaard Zasha er en af de 3 tæve stammer der går igen i langt de fleste GDH'er. Vores kennelmærke er derfor at finde i rigtig mange stambøger på den gamle danske hønsehund, hvilket er noget vi er utrolig stolte af. 


I 1983 fik vi vores første Ruhåret gravhund, Fanta. Fanta var en fantisk jagthund, selv om at hun var et stykke tid om at lære faget. Under jagt forsvandt Fanta, hvilket var et stort tab for hele familien, men vi stod også pludselig der midt i jagt sæsonen uden gravhund til at gennemsøge rævegravene og hvad gør man så?  Vi fandt en annonce i jagtbladet om en 2 år gammel premieret gravhund - (Nældemosens Beauty) som ejeren var ked af at have til at gå i hundegård. Vi modtog hende ubeset med fly fra København, selvfølgelig i en "beautyboks". Hun faldt hurtig til hos, hvor hun aldrig kom til at gå i hundegård. Sådan fik vi Beauty. Beauty er stammor til vores nuværende vildtfarvede dværg gravhunde. I 2010, købte Ida en gravhund fra en anden kennel, og startede derved en ny stamme, og i 2019, har vi købt vores første han hvalp nogensinde fra tyskland. 


 


Tryk på billederne af vores hunde, for at komme til deres egne sider.

Ruhårede gravhunde

Aastrupgaard Bess
Ruhåret dværg 

Aastrupgaards Maja 
Ruhåret Standard 

Aastrupgaard Puk 
Ruhåret Dværg

Aastrupgaard Mokka 
Ruhåret standard

Obelix 
Ruhåret dværg Gammel Dansk Hønsehunde

Aastrupgaard Maj 
Født 11.08.2019

Aastrupgaard Soya 
Født d. 06.11.2023