Nyheder 2023

Den 11 marts


Så er foråret igang, og vi har også startet årets føl sæson, d 26 feb. fik Aastrupgaards Golden Glory et buckskin farvet hoppeføl efter Påninas Sunstar. Folingen var lig efter bogen og føllet er fuld af spilopper, hun kommer til at hedde Aastrupgaards Enya - som betyder lille ild, det synes vi passer meget godt til hende. 


Dernæst er Aastrupgaards Lulu ligeledes nedkommet med et dejligt hoppeføl, dette efter Chadouf v.d lopster toren. Hun folede ved 15 tiden, hvilket vi synes var lidt atypisk da de fleste af vores ponyer foler sent aften/nat/tidlig morgen. Men det gjorde at en hel masse mennesker var med på live udsendelse af folingen :) 
Vi synes føllet var lidt "stille" de første par dage ift. Enya, men hun er bestemt kommet efter det, og er på ingen måder stille længere, heldigvis. Hun kommer til at hedde Aastrupgaards Moon Beam, og vi er spændte på hvordan hun ender ud både mht. eksteriør og farve. Eksteriør, da hun er pakket ind i kæmpe pels, så det er svært at vurdere hende, men hun traver virkelig godt allerede, og mht. farven så kalder vi hende forløbig brun, men hun begynder at få rigtig mange hvide hår i manen. Så vi er lidt i tvivl om det er fordi hun bliver roan, eller om det er frosting, fordi hun alligevel er buckskin. 


Føllene kan selvfølgelig ses under føl 2023. 

Og vi venter mange flere så følg endelig med :) 

Den 4 februarIdag er Aastrupgaards Atle flyttet hjemmefra. vi glæder os til at følge ham fremover. 


Godt nytår !!!


Så det vist på tide at vi får lavet årets 1 opdatering, samt et lille resume af hvad der skete i 2022. 

I 2022 har året været fyldt med både glæder og sorger.

 
Folingsæsonen startede uproblematisk og vi har fået nogle skønne sunde og raske føl. Desværre havde vi en enkelt foling der desværre ikke gik som den skulle, vi mistede Kilcummer Honey, og stod så med et flaskeføl som måtte en tur på "sygehuset" for at klare det - hjem kom Aastrupgaards Lady Himmalaya, med sonde fodring døgnet rundt, løbe ture om natten for at holde mave mv. igang - mest på Himmalaya ;) det bedtød dog også at vores dage var tilrettelagt efter hvem der kunne være hjemme hvornår for at fodre mv. hvilket også har haft betydning for at vi ikke er kommet så meget afsted med vores ponyer og hunde som vi gerne har villet. 


I juni måned mistede vi desværre endnu et 4-benet familie medlem, da Annes 1 gravhund, Nikoline desværre havde fået lungecancer, hun fik et par dage hjemme efter det var konstateret på højdosis prednisolon, herefter sagde hendes krop fra og vi fik taget en smuk afsked med Nikoline, men hold op hvor er hun savnet. Hun blev 12 år og 9 mdr. 


Den resterende tid gik på at få Aastrupgaards Thrym klar til hans endelige kåring og materiaprøve, som skulle aflægges for vogn. 

Det lykkedes bestemt da Thrym, blev kåret med 8 i helhed og modtog BIS titlen.
Derudover aflagde han dagens bedste materialprøve.
Faktisk den bedst aflagte materialprøve i 2022, hos seges.


Resten af året er gået med en del oprydningsprojekter mv. og nu glæder vi os blot til at komme godt igang med 2023.