NYHEDER 2021


NYHEDER 2021

Den 5 august 


Så er hjemmesiden opdteret lidt igen, der er kommet lidt nyt under welshpony hopperne. 

der er fjernet et par salgsannoncer, da vi har solgt både Fairytale og Zeus, så det er efterhånden meget få annoncer der er tilbage på siden, men det er også altid dejligt at vi har fået solgt de heste vi har planlagt. Så må vi overveje om der skal være flere der kommer til salg efterfølgende, eller om vi bare venter til 2022, når følsæsonen går igang igen. For vi synes det er svært at sælge de "ældre" ponyer vi har da de jo allesammen er med i en fremtidig avlsplan, det er jo i første omgang derfor de bliver her. Men det ser vi til senere på året, hvis alle bliver solgt. :) 


Idag er også lidt en svær da da Puk og Obelix hvalpe er blevet 8 uger, hvilket betyder de begynder at flytte ud til deres nye familier, det er altid lidt hårdt at sige farvel til dem, fordi de bringer så meget glæde i de 8 uger de er her, men de fortjener også at komme ud og være nogens eneste ene. Der flytter dog kun 1 hvalp idag, hvilket også gør det nemmere at det ikke bare er "tomt" lige pludselig :) Den 27 juli


Meget er sket siden sidste opdatering, i dag har vi fået et af de sidste føl. og Mange føl er kommet til siden marts måned, en del har også allerede fundet nye hjem som bare venter på at deres nye bedste venner kommer hjem. Nogle af de "ældre" heste har også fundet nye hjem, bla Aastrupgaards Theia, hvilket var et svært valg, da Theia er den sidste hoppe ud af den hoppestamme, men da vi ønsker at komme ned i antal og hun desværre var for lille til at være vores kommende ridehest, var det bedre hun kom ud til nogen som ville bruge hende, og det er hun kommet. Så vi håber hendes nye ejere bliver utrolig glade for hende. 

Vi valgte også at sælge Aastrupgaards Galina, efter vores hoppe Gasella og Michigan, det har også været noget vi har overvejet længe, da vi jo ikke bare lige kan lave en ny, men vi har nu fået en lillesøster Aastrupgaards Gisa ud af samme afstmning, og farve. Det har gjort det hele lidt lettere, og nu kan vi glædes over et hjem til Galina, hvor hun vil blive både showet, redet og avlet på - så det bliver bestemt spændende at følge. Mht. føl så kan man følge med på vores føl side selvfølgelig, det eneste føl der endnu ikke er der, er Scarlets fine føl efter Låddenhøjs Inox, men han kommer snart på med billede også. 


På hundefronten har Puk fået hvalpe efter Obelix, vi forventer at alle hvalpe har fået nye hjem, og vi glæder os over det lille fine kuld på 6 hvalpe hver eneste dag, og et par uger frem endnu. 

Mht. show og udstillinger med hunde og heste, er det blevet til meget lidt I år.. men vi regner med noget her sidst på året og glæder os til at komme igang. Den 22 marts 


ENDELIG gik der hul på bylden, Topasia fik d. 18/3 et smukt dunalino hoppeføl efter Casmir 19 dage over tid !
Det er altså en dag senere end vi fik første føl sidste år, så vi synes ikke det var helt i orden, men efter vi har set hvorfor hendes dejlige føl - var det ok, at give hende lidt ekstra bagetid, så hun kunne blive så perfekt som hun er. :) Føllet kommer til at hedde Aastrupgaards Aurora. Det er forresten Topasias første afkom, og man må sige det hele er gået lige efter bogen, nem foling, et meget frisk føl, som giver sin mor meget lidt hvile, og en hoppe der er helt fantastisk til at skærme Aurora fra de andre hopper og hegn mv. 


Men idag er Aurora, ikke længere det eneste lille vidunder. For Aastrupgaards Miss Champagne har her til morgen ved 5 tiden folet et skønt føl efter Tyfoon. 
Og man må sige at føllet er lige som bestilt. Champagne har også klaret det hele til ug, folealarmen gik godt nok i år under folingen, men det var ikke fordi hun svedte, men fordi hun lagde sig i noget fostervand, så alarmen gik igang, for da jeg kom i stalden ca. 1 min efter alarmen havde ringet, lå føllet ved siden af, ude af hinderne, og var på vej til at rejse sig op. :) Champagne var knas tør, ikke engang den mindste smule varm, som man ved hopperne stort set altid bliver i opblokningen, eller som minimum under fødslen.. Hun må jo skyde dem ud som små mandler :) 


Der kommer billede af Champagnes vidunder under føl siden, senere.. Indtil videre må i nyde en lille video af Aurora, som selvfølgleig også kan ses på følsiden. :) Den 9 marts 


Der er endnu ikke sket så meget herhjemme. Cleo har fået et helt fantastisk hjem på sjællan, som vi er sikre på ikke kunne fåes bedre. Og vi glæder os til at følge hende i mange år fremover. 

Vi skulle også have fået det første føl men Topasia trækker tiden lidt. Tilgengæld har Aastrupgaards Miss Rose, som vi solgt til Norge sidste år lige fået et palomino hoppeføl efter Sunstar, hvilket vi glæder os meget over på ny ejers vegne. :) 

Sidst men ikke mindst på hestefronten, har vi fået testet Chadouf for dværggen - som han er blevet testet fri for, hvilket jo er skønt da det gør det nemmere og ikke mindst billigere for os fremover, da alle vores nuværende hingste dermed er testet fri for dværggen. 

Vi vil dog slå et slag for at man ikke skal glemme bærer hingstene i avlen, da de har en masse godt at byde ind med, bare man sørge for at ens hoppe er testet fri inden - så kommer det aldrig til at give problemer. 

Tilbage til hundene, har vi fået Aastrupgaard Maj jagtlig vurderet i GDH, som hun har bestået. Hun mangler derfor bare lige sin HD og en udsitlling før hun kan lave et kuld til efteråret forhåbentlig. Den 13 januar 

Vi håber alle er kommet godt indI 2021, vi glæder os rigtig meget til I år da vi forhåbentlig kan tage 2 nye hingste i avlen, Chadouf og Thrym (priser mv. + bedækningsbetingelser for hingstene er endu ikke opdateret og ikke gældende for 2021.).
- se mere om det under vores avlshingste side. 

Men vi glæder os også utrolig meget til at se den føl årgang vi skal have i 2021, vi skal have sidste årgang efter Molinas Michigan som er kommet retur til Norge,
efter vores låne periode.

Desværre også sidste årgang efter Hermits Chariot, som vi desværre mistede i 2020, han nåede at ifole Dalbos Lykke, og vi håber næsten at der kommer et hoppeføl, da vi solgte Aastrupgaards Vigga til england i 2020, efter helt samme kombination. 

Vi håber også at 2021 kan blive året hvor vi kan få udstillet vores 1 års plag Aastrupgaards Alva, og at vi evt. kan komme til Landsskuet med Aastrupgaards Thrym. 


På hundefronten skal vi i år have HD fotografere Aastrupgaards Maja, og have rygundersøgt Obelix og Bess, så det bliver meget spændende hvad deres sundhedsresultater bliver, da det jo har en afgørende betydning for vores fremtidige avl med hundene. 

Jeg har lige lavet en hvalpeside hvor man kan se vores nuværende lille vidunder Cleo, som leder efter den helt rigtige familie der ønsker at bruge Cleo til mere end klappe hund.