NYHEDER 2020

Aastrupgaard

Heste & Hunde

NYHEDER 2020 

1 Januar


Vi vil her på Aastrupgaard gerne ønske jer alle et godt og lykkebringende nytår.

Derudover kommer jeg lige med en opsummering for år 2019, og hvad vi håber på der kommer til at ske i 2020.

 

På hundefronten har det været et lidt hektisk år, hvor vi nu har 4 hvalpe i huset på under 1 år.

Aastrupgaard Thea fik hvalpe i Januar for at give os vores kommende afløser efter hende, hvilket vi heldigvis har fået i Aastrupgaard Liv. Liv har desuden været med på hundeudstilling for første gang og blev belønnet med excellent. Vi synes også Liv er en flot hund og vi glæder os til at se hvad fremtiden bringer.

I juli fik Aastrupgaard Puk gravhunde hvalpe, for at vi også her kunne beholde en afløser da Puk da hun bliver 7 år i 2020, og derfor synes vi også det var ved at være sidste udkald for at føre gravhunde stammen videre. Ud af dette har vi fået Aastrupgaard Bess, som er en flot lille hund med et stort mod. Hun er lige som bestilt og vi glæder os til at komme i gang med at vise hende frem. Aastrupgaard Svea som er Bess søster (der bor hos Knud-Erik) har vi haft æren af at føre på 3 drevprøver, hvilket har været første gang vi har stiftet bekendtskab med denne disciplin, som i gravhunde munde går for at være det sværeste… Det har Svea dog taget med oprejst pande og fået 3 præmieringer ud af 3 mulige, med en 1. pr og to 2. pr. Hvis vi er lidt heldige kvalificere hun sig endda til nordisk mesterskab i drev i 2020.  Denne disciplin er helt sikkert også en vi vil benytte os af i fremtiden med vores hunde, eftersom vi ikke kan stille på gravprøver længere.

I august kørte vi desuden til Tyskland for at få opfyldt en drøm vi har haft længe. Nemlig at få en ruhåret dværg gravhunde han med jagtegenskaber, og det har vi fået i vores lille Obelix som endda kommer ud af Aastrupgaard aner, derudover er Obelix brun, som vi finder som et ekstra plus. Han er købt med henblik på avl på længere sigt, da vi synes der er stor mangel på ruhårede dværg gravhunde hanner med jagtinstinkt. Så vi håber han er ok i ryg, da han i hvert fald er en dejlig hund med stor jagtlyst, han har allerede haft sit første lille drev på ca. 10 min, selvom han kun er 6 mdr.

I august skulle Kaja også have et kuld GDH hvalpe, som nogen nok har læst gik alt stort set galt. Vi mistede Kaja og stod tilbage med et stort kuld hvalpe. Mange tak til familien for at have givet en ekstra hånd i de første 4-6 uger det var meget tiltrængt med lidt hjælp i ny og næ for at vi kunne få sovet bare engang imellem.
Men pga. tabet af Kaja, har vi også beholdt en hvalp efter hende. Aastrupgaard Maj, Maj har været med til hvalpetræning og er utrolig klog og lærenem, så også hende glæder vi os til at følge mere.

Men som sagt med 4 hvalpe i huset er der nok at se til + alle pensionisterne :) 

På hestefronten:
Det har været et stille år hvor vi ikke har haft timer nok i døgnet. Og det er ikke blevet til meget udstilling. Som vi husker det har vi været til føl og plagskue i hurup med shetlandsponyerne som var en hyggelig dag med gode resultater for os, samt til knab. Plagskue hvor vi havde 3 miniature hoppeføl med der fik 7 og 9 i helhed. Vi havde også meldt til farmshow i skive, men måtte blive hjemme da vi pludselig have en pony der stod med feber og ansigts lammelse dagen inden skuet. Det viste sig dog at hun havde fået en borelia infektion, så ikke noget der smittede, men vi ville hellere være på den sikre side inden vi tog i byen med nogle af de andre ponyer. Men vi har haft en del at se til, nogle ponyer er rejst her fra til nye hjem. Og vi har nydt hver en hilsen vi har fået fra dem i løbet af året.
Derudover har vi været nød til at sige farvel til 3 heste på den mere kedelige måde,  Hedens Pandora, hun gik til løverne i Aalborg pga. gentagende forfangenhed, Oline fantasy fordi hun havde fået cancer i et forknæ og til sidst her i december måned, har vi taget afsked med Aastrupgaard Thuja pga. en hjerneblødning. Så det har været lidt hårdt på den fornt fordi det har været 3 heste der har betydet utrolig meget for os, vi har været nød til at tage afsked med. Heldigvis har vi afkom efter både Oline og Thuja, så de lever lidt videre i dem.

En mere glædelig del er selvfølgelig også at vi har fået 20 levendefødte føl ud af 20 mulige. Samtidig med at folingerne har været ret ukomplicerede, vi har dog været meget glade for vores folealarm da den nok alligevel har redet et par stykker da et par af shetlandspony føllene har manglet at få et forben med, men når vi er der så hurtigt er det ret nemt at hjælpe benet med frem.

2020: 

Derudover har vi i 2019 og 2020 lejet en welsh sec. B hingst Molinas Michigang, samt købt en fuldblods hoppe Red Pearl xx som har gået som løbshoppe i sverige. Hun blev desuden godkendt til indkrydsning i knab. Med 8 i helhed. Derudover er der kommet en lille mushroom broget hoppe mere i flokken, Ayla som vi også er glade for. Derudover er Aastrupgaards Gaya flyttet hjem igen efter flere år hos andre ejere, og vi er så glade for at have hende i stalden igen.

I 2020, håber vi der bliver lidt mere tid til at få udstillet hestene noget mere, da vi synes det er super hyggeligt og sjovt at komme afsted og møde nogle af dem vi kender, og også at lære vores heste at kende på en anden måde.

Vi venter til gengæld ingen hundehvalpe (vi trænger vist lige til at puste ud efter 2019) så de unghunde vi har nu skal nydes og trænes en helt masse.  Og så håber vi på lige så vellykket en folingssæson igen i år. Vi krydser i hvert fald fingre. J

I dag:
Dog er 2020, allerede startet lidt anderledes end vi havde forventet. Aastrupgaard Thea blev pludselig akut dårlig hjertestop. Der var intet at gøre, og vi kunne ikke nå at gøre noget. Så vi har haft en noget hård start på 2020, men Thea nåede at blive 9 år, men blev meget pludseligt taget fra os.  RIP. Søde dejlige Thea, du vil være meget savnet i hundeflokken <3  

Aastrupgaard - Skivevej 162, 9632 Møldrup - 22895917- 25291850 - aastrupgaard@fiberpost.dk