NYHEDER 2020

Aastrupgaard

Heste & Hunde

NYHEDER 2020 

Den 16 juli


Så er det tid til en opdatering igen. 
Siden sidst har Maja fået hvalpe, hun fik 8 stk. 4 tæver og 4 hanner, alle hvalpe har fundet nye hjem, hvilket gik hurtigt. De er 3 uger gemle nu, og løbegården er blevet fast inventar i stuen igen for at vi kan holde styr på hvor hvalpene er henne. :) 

Der er stor mangel på gravhunde, så jeg tænker vi må slå et slag for at hvalpe skal rygfotograferes så vi kan få mulighed for at have en større genpulje at avle ud fra igen, så alle der ønsker en gravhund kan få en DANSK gravhund, der  er sund og rask og vel socialiseret, så man ikke føler sig presset til at takke ja til noget der er kanpt så godt, eller køber af medlidenhed.


På hestefronten mangler vi kun at få 2 føl,  så folingssæsonen er næsten ovre for denne omgang og der mangler også kun at blive ifolet et par enkelte hopper eller 5 endnu, så er vi også færdige med bedækningssæsonen.
Det bliver spændende at se, vi synes vi har mange nye kombinationer fordi vi har taget flere unghopper ind i avlen. 

Derudover er en del ponyer flyttet hjemmefra, Brage, knabstrupper er rejst til Finland, Vigga, shetlandspony er rejst til England.. Og inden længe rejser Miss rose og hendes føl Cadeau til Norge, og Miss Daisy, Kaos og Fleur flytter til Italien sidst på måneden, så vores heste og ponyer kommer efterhåndende langt omkring, heldigvis får vi også lov til at nyde nogle af dem i Danmark, faktisk en hel del da de fleste føl fra i år også er solgt, men de bliver i dk. Men der er nogen på listen endnu, så der er stadig mulighed for at erhverve sig en dejlig pony eller hest. 


Mht. udstillinger/shows ved både hunde og heste, så regner vi med at komme afsted i løbet af august og september. 
Ved hundene, skal vi have udstillet Obelix, Bess og Mokka

Ved hestene deltager vi i knabstrupper kåring og følskue, og så går vi og kigger lidt på nogle føl og plagskuer i både shet og welsh, så vi  må se hvad vi  får tid til. 


I august måned starter vi også op med hundetræning, med et lidt stramt pogram hvor både Obelix, Bess, Maja og Mokka skal gå til træning - men vi glæder os allesammen :) 
31 maj


Idag nydes årets sidste forårs dag inden sommeren går igang. 
Normalt ville jeg allerede nu kunne begynde at opdatere om skuer/shows vi ville have været til med hestene eller udstilling og prøver med hundene, men ikke i år. Egentlig har vi ikke manglet det så meget, da vi jo altid har rigtig meget at se til med job og alt det herhjemme. 
Vi har fået nogle dejlige føl som kan ses på følsiden, flere vil være tilsalg og nogle har allerede fundet nye hjem, som de rejser til når de er klar til fravænning. 


Som nævnt tidligere blev Idas gravhund Aastrupgaard Maja parret med Toftekærets Herbert for nogle uger uden, og det har båret frugt. Maja skal have et kuld gravhunde hvalp i uge 26, og vi glæder os allerede til at nyde sommeren med hvalpene. 

Vi mangler fortsat nogle føl endnu så det ser vi også meget frem til. 

På billedet er Maja 5 uger henne. 

9 April


Så det tid til en opdatering igen meget er sket siden januar. Ikke kun her, men også omkring os. 
Tankerne om at komme mere ud med både heste og hunde er pt. på standby pga. Corona og vi sidder og hopper for at få lov at komme af sted. 

Derudover har det været en vanvittig svær start på året, da vi siden sidste opdatering har måttet tage afsked med  endnu en GDH tæve, Freja der blev knap. 10 år, hun havde været dårlig over længere tid, og fik pludselig en større bløding fra underliv/blære reginonen og blev aflivet.. efter det forventede vi at nu skulle der gå mange år inden vi igen skulle sige farvel til et af vores 4-benede familiemedlemmer, men desværre blev det ikke sådan. 
Natten til d. 14 marts begynder Idas gravhund Cocio at kaste op, hun virker dvask d. 14 og hun tages til vagtdyrlæge, som synes det er noget pjattet, og bruger meget kort tid på at undersøge Cocio, hun finder dog en knude i maven på hende, men synes bare vi skal giver hende en diæt og noget kvalmestillende. Heldigvis havde vi selv noget smertestillende til at ligge som vi bestemmer os til at give hende, for at håbe på bedring, eller i det mindste gøre tilværelsen tålelig for Cocio indtil mandag morgen. Mandag ringer jeg kl. 8 til vores egne dyrlæger og får en tid ret hurtigt. Der er ingen bedring med Cocio siden lørdag, tværtimod. Hun er virkelig skidt. Der bliver taget blodprøver som viser vanvittige levertal og skæve infektionstal, derudover ultarlydsscannes hun,  som viser at hun har en stor tumor på leveren, og knuden er på str. med en golfbold at mærke på. Pga. Cocios tilstand og dyrlægernes fund tages den værste og hårdeste beslutning, at Cocio skal have fred, da hun på ingen måder skal lide mere, og det er helt sikkert at hun kun ville få det dårligere som timerne gik. Hun blev derfor aflivet d. 16.03.2020, dagen før hendes 10 års fødselsdag. Det har været et utrolig hårdt slag, og der er et meget stort savn! Specielt fordi det var så uventet, Cocio var 3 uger forinden været ved dyrlægen i fuld narkose for at få fjernet 2 hudforandringer, som viste sig at være en fedtknude og en taglkirtel, altså ingen Cancer, og inden knuder at føle i maven på det tidspunkt, så det har været en rigtig agressiv cancerform hun har fået. 


Intet vil nogensinde kunne etstatte Cocio, men Ida har derfor nu besluttet at det er tid til at hun får en afløser efter Maja for at bevare hendes røde standard gravhunde. 

Maja parres derfor i den kommende løbetid med Toftekærets Herbert. 


Derudover har vi også startet folingssæsonen. 
vi har fået 4 føl, hvor folingerne er gået planmæssigt, desværre har vi mistet det første føl i år, Lille Jens, da han fik en meget slem kolik kun 17 dage gammel, han blev derfor aflivet natten til d. 5/4. Det er heldigvis første gang vi har opelvet så ungt et føl blive så dårligt. Men hvor er det trist når det går på den måde, og hvor er det svært at se hoppen i så dyb sorg. 
Heldigvis har vi dog fortsat 3 andre føl og glæde os over, hvilket vi gør i stor stil. 

Derudover så har vi også flere heste der flytter hjemmefra, hvilket betyder at vi faktisk kun har 2 shetlandspony hopper og 2 welsh hopper tilsalg lige pt. 

Derudover vil der selvfølgelig også komme nogle føl til salg i løbet af sæsonen. så følg med på følsiden. 

______________________________________________________


1 Januar


Vi vil her på Aastrupgaard gerne ønske jer alle et godt og lykkebringende nytår.

Derudover kommer jeg lige med en opsummering for år 2019, og hvad vi håber på der kommer til at ske i 2020.

 

På hundefronten har det været et lidt hektisk år, hvor vi nu har 4 hvalpe i huset på under 1 år.

Aastrupgaard Thea fik hvalpe i Januar for at give os vores kommende afløser efter hende, hvilket vi heldigvis har fået i Aastrupgaard Liv. Liv har desuden været med på hundeudstilling for første gang og blev belønnet med excellent. Vi synes også Liv er en flot hund og vi glæder os til at se hvad fremtiden bringer.

I juli fik Aastrupgaard Puk gravhunde hvalpe, for at vi også her kunne beholde en afløser da Puk da hun bliver 7 år i 2020, og derfor synes vi også det var ved at være sidste udkald for at føre gravhunde stammen videre. Ud af dette har vi fået Aastrupgaard Bess, som er en flot lille hund med et stort mod. Hun er lige som bestilt og vi glæder os til at komme i gang med at vise hende frem. Aastrupgaard Svea som er Bess søster (der bor hos Knud-Erik) har vi haft æren af at føre på 3 drevprøver, hvilket har været første gang vi har stiftet bekendtskab med denne disciplin, som i gravhunde munde går for at være det sværeste… Det har Svea dog taget med oprejst pande og fået 3 præmieringer ud af 3 mulige, med en 1. pr og to 2. pr. Hvis vi er lidt heldige kvalificere hun sig endda til nordisk mesterskab i drev i 2020.  Denne disciplin er helt sikkert også en vi vil benytte os af i fremtiden med vores hunde, eftersom vi ikke kan stille på gravprøver længere.

I august kørte vi desuden til Tyskland for at få opfyldt en drøm vi har haft længe. Nemlig at få en ruhåret dværg gravhunde han med jagtegenskaber, og det har vi fået i vores lille Obelix som endda kommer ud af Aastrupgaard aner, derudover er Obelix brun, som vi finder som et ekstra plus. Han er købt med henblik på avl på længere sigt, da vi synes der er stor mangel på ruhårede dværg gravhunde hanner med jagtinstinkt. Så vi håber han er ok i ryg, da han i hvert fald er en dejlig hund med stor jagtlyst, han har allerede haft sit første lille drev på ca. 10 min, selvom han kun er 6 mdr.

I august skulle Kaja også have et kuld GDH hvalpe, som nogen nok har læst gik alt stort set galt. Vi mistede Kaja og stod tilbage med et stort kuld hvalpe. Mange tak til familien for at have givet en ekstra hånd i de første 4-6 uger det var meget tiltrængt med lidt hjælp i ny og næ for at vi kunne få sovet bare engang imellem.
Men pga. tabet af Kaja, har vi også beholdt en hvalp efter hende. Aastrupgaard Maj, Maj har været med til hvalpetræning og er utrolig klog og lærenem, så også hende glæder vi os til at følge mere.

Men som sagt med 4 hvalpe i huset er der nok at se til + alle pensionisterne :) 

På hestefronten:
Det har været et stille år hvor vi ikke har haft timer nok i døgnet. Og det er ikke blevet til meget udstilling. Som vi husker det har vi været til føl og plagskue i hurup med shetlandsponyerne som var en hyggelig dag med gode resultater for os, samt til knab. Plagskue hvor vi havde 3 miniature hoppeføl med der fik 7 og 9 i helhed. Vi havde også meldt til farmshow i skive, men måtte blive hjemme da vi pludselig have en pony der stod med feber og ansigts lammelse dagen inden skuet. Det viste sig dog at hun havde fået en borelia infektion, så ikke noget der smittede, men vi ville hellere være på den sikre side inden vi tog i byen med nogle af de andre ponyer. Men vi har haft en del at se til, nogle ponyer er rejst her fra til nye hjem. Og vi har nydt hver en hilsen vi har fået fra dem i løbet af året.
Derudover har vi været nød til at sige farvel til 3 heste på den mere kedelige måde,  Hedens Pandora, hun gik til løverne i Aalborg pga. gentagende forfangenhed, Oline fantasy fordi hun havde fået cancer i et forknæ og til sidst her i december måned, har vi taget afsked med Aastrupgaard Thuja pga. en hjerneblødning. Så det har været lidt hårdt på den fornt fordi det har været 3 heste der har betydet utrolig meget for os, vi har været nød til at tage afsked med. Heldigvis har vi afkom efter både Oline og Thuja, så de lever lidt videre i dem.

En mere glædelig del er selvfølgelig også at vi har fået 20 levendefødte føl ud af 20 mulige. Samtidig med at folingerne har været ret ukomplicerede, vi har dog været meget glade for vores folealarm da den nok alligevel har redet et par stykker da et par af shetlandspony føllene har manglet at få et forben med, men når vi er der så hurtigt er det ret nemt at hjælpe benet med frem.

2020: 

Derudover har vi i 2019 og 2020 lejet en welsh sec. B hingst Molinas Michigang, samt købt en fuldblods hoppe Red Pearl xx som har gået som løbshoppe i sverige. Hun blev desuden godkendt til indkrydsning i knab. Med 8 i helhed. Derudover er der kommet en lille mushroom broget hoppe mere i flokken, Ayla som vi også er glade for. Derudover er Aastrupgaards Gaya flyttet hjem igen efter flere år hos andre ejere, og vi er så glade for at have hende i stalden igen.

I 2020, håber vi der bliver lidt mere tid til at få udstillet hestene noget mere, da vi synes det er super hyggeligt og sjovt at komme afsted og møde nogle af dem vi kender, og også at lære vores heste at kende på en anden måde.

Vi venter til gengæld ingen hundehvalpe (vi trænger vist lige til at puste ud efter 2019) så de unghunde vi har nu skal nydes og trænes en helt masse.  Og så håber vi på lige så vellykket en folingssæson igen i år. Vi krydser i hvert fald fingre. J

I dag:
Dog er 2020, allerede startet lidt anderledes end vi havde forventet. Aastrupgaard Thea blev pludselig akut dårlig hjertestop. Der var intet at gøre, og vi kunne ikke nå at gøre noget. Så vi har haft en noget hård start på 2020, men Thea nåede at blive 9 år, men blev meget pludseligt taget fra os.  RIP. Søde dejlige Thea, du vil være meget savnet i hundeflokken <3  

Aastrupgaard - Skivevej 162, 9632 Møldrup - 22895917- 25291850 - aastrupgaard@fiberpost.dk