Nyheder 2018

Aastrupgaard

Heste & Hunde

Nyheder 2018

Den 31 december


GODT NYTÅR!

Endnu et dejligt år er ved at være slut.

Det har været et skønt år, med en flok vellykkede folinger. Alle folingerne er gået helt uproblematiske.

Nogle ponyer har også fået nye hjem, og vi har i 2018, lagt vores shetlandspony avl en anelse om da vi er gået lidt fra at have røde shetlandsponyer. Vi har derfor kun 2 helt røde shetlandsponyer tilbage, vi har dog fortsat nogle rødbrogede.

Derudover blev 2018 også året hvor vi fik Casmir, vores cremello brogede shetlandspony hingst i gennem nåleøjet til hingstekåring i shetlandspony foreningen.

Der var ikke et øje tørt, og vi glæder os utrolig meget til at tage ham ind i avlen i 2019. Casmir blev målt til 87 cm og fik derfor i medium holdet, men vi er sikre på at vi sagtens vil få en masse gode dejlige minier efter ham i løbet af de næste år. Casmir har nogle dejlige kraftige lemmer og store åbne hove som ofte efterspørges hos minierne, og det forventer vi han kan give videre, vi håber i hvert fald på det. Han modtager et begrænset antal fremmede hopper i 2019, da vi forventer han får lidt travlt. :)


I år har vi også været lidt afsted med vores knabstruppere hvilket også har været en stor fornøjelse, dette kan man dog læse mere om længere nede af siden.


I år har også været året hvor Signe og Emma (børnebørn/niecer) har været med til at fremvise og det har været en fornøjelse at have deres hjælp!


I 2018 er der ikke sket så meget på hundefronten. Vi har været på hundeudstilling med gravbasserne som alle fik excellent, samt Ziba (GDH) som var med i et veteranhold, og blev BIS veteran igen, og bedømt med excellent i en alder af 12 år.


Vi regner dog med at der skal ske en anelse mere på hundefronten i 2019, da vi forventer et kuld hvalpe på Aastrupgaard Thea i januar måned.


Vi glæder os til at se jer igen i 2019!

Den 21 Oktober


Tiden løber så stærkt og det kniber ofte med at få opdateret vores nyhedsside. Men nu er det ved at være tid.

Vi kan med glæde fortælle at vi nu også har en cremello broget shetlandspony hingst på stedet!

Ponygårdens Casmir deltog i går i Avlsforeningen for shetlandsponyers hingstkåring hvor han opnåede en kåring, og er nu færdigkåret!

Jeg synes dommerne var fair i deres bedømmelser hele dagen igennem, med få undtagelser. og at Kåringen endnu engang var tilrettelagt rigtig godt!


Nu gik Casmir i ll kl B, kun en karakter fra en ll kl A... Og der kom glædes tårer i flæng bare fordi det lykkedes, vi var gået til kåring med den holdning at bare han blev kåret ville vi være glade! Og det blev vi, meget glade :) Casmir er en rigtig skøn hingst med mange gode kvaliteter som vi håber han kan videregive i avlen, så nu skal der laves bedækningsplaner vinteren over og til foråret får han nok et lille stod.


Derudover har vi også været med til skive dyrskues Topasia, for at hun skulle få en tur i byen og det gik rigtig fint med en placering midt i holdet.


I juli udstillede vi vores knabstrupper miniature hopper til Hobro dyrskue sammen med Thrym selvfølgelig.

Kassandra fik 22 point

Frigg fik 23 point og Thrym blev skuets bedste føl!


I August var vi til knabstrupper hoppekåring og følskue.

Kassandra var med til kåringen og blev fløj, og kåret med 7 i helhed.

Thrym var med til følskue og blev bedste miniature føl og blev bedømt med 9 i helhed!

Vores nye hoppeføl Kara var også med og blev bedømt med 7 i helhed.


I september var det lidt mere stille, vi holdte dog 12 års fødselsdag for Aastrupgard Ziba :)


Start oktober var vi til Aars Dyrskue hvor vores niecer Signe og Emma havde Thuja og fillipine med, og de deltog i ALT.

Pixie var også med i 3 års shetlandspony holdet, og blev belønnet med 22 point, hvilket vi dog mente var lidt nærrigt.

Frigg var med og fik igen 23 point, og STOR ros for hendes fundament.


Derudover har vi i august afsluttet folingsæsonene og alle føl er nu chippet.

Nogle er også begyndt at flytte hjemmefra men vi har fortsat 6 føl til salg hvis man mangler et fantastisk welsh eller shetlandspony føl.Den 13 juni


Så er det tid til en lille opdatering igen..

I weekend var vi til hundeudstillings med vores ælderspræcident Aastrupgaard Ziba på næsten 12 år, hun deltog i sin sidste udstilling som veteran, og fik endnu engang en excellent, bedste veteran - og budt velkommen i stor ring.

Nu skal Ziba bare nyde tilværelsen, og slappe af så meget hun har lyst til resten af sine dage :-)

Lige et par stemningsbilleder fra dagen af Ziba - det var en våd dag, den vådeste dag længe, men det var nu dejligt alligevel, og så var det jo rart for Ziba at vi havde taget et regnslag med til hende også :)For at blive i hunde afdelingen så er Aastrupgaard Thea blevet parret med Mærskmøller's Victor - og det ser ud til at der gemmer sig en lille flok, så hvis alt går vel nedkommer Thea med et kuld Gammel danske hønsehunde hvalpe i begyndelsen af Juli måned, det glæder vi os rigtig meget til.På hestefronten skal vi snart til vores første dyrskue, hvor vi skal have Aastrupgaards Topasia med, det glæder vi os rigtig meget til. Derudover skal vi være med til knabstrupper kåringen i skive, med et par af vores knab. hopper.

Vi har også i år fået vores første miniature knabstrupper føl, desværre bliver det dog kun til et da Isabellas Kassandra har kastet, men vi arbejder på at få lavet en til næste år i stedet, efter samme hingst.


Følsiden er opdateret - alle føl er nu på, og vi venter bare på at de sidste 3-4 afkom kommer til verden, vi er ikke sikre på om der kommer 3 eller 4 mere da den ene hoppe er ved at være en ældre dame, så er vi ikke sikre på om hun vil vise brunst hvis hun nu ikke er drægtig så det må tiden vise.Salgssiden med shetlandsponyer er også opdateret da der er nogle der er blevet solgt, er der samtidgi kommet et par nye på, vi forsøger at komme lidt ned i antal, men det er ikke nemt når man har så mange dejlige poynyer. :)


Den 30 maj


Tiden går lynhurtigt!

Vi har nu fået 17 dejlige føllebasser fordelt på 4 hingste og 13 hoppeføl - skal vi bare sige at vi klager bestemt ikke over fordelingen ;)

Folingerne er gået helt problemfrie, og føllene har det godt. Der var lige lidt problemer med Lille Fnug, da hendes mor var glad nok for hende, men ikke ville lade hende komme til patten de første 2 døgn, så det var lidt en kamp hvor vi havde dyrlæge ude, og bedøve Adina da hun slet ikke ville høre tale om at føllet skulle patte hos hende. Men lige pludselig fandt hun ud af at det var rart nok og så har det bare kørt efter bogen siden.

Vi nåede ellers lige at blive lidt pressede, og synes egentlig også at to døgn var lang tid at give Fnug mælk nu hvor hun havde en mor der burde gøre det. Men nu er det glemt. Det er heller ikke nemt at være første gangs mor som 9 årig.


Derudover har vi været på den første hundeudstilling, vi havde de 3 af vores gravbasser med, og de deltog i alt i udstilling 5 gange og vi kom hjem med 5 x excellent :)


Følg endelig med på følsiden, nu er den nogenlunde opdateret - der mangler stadig lidt oplysninger, og lidt der skal rettes til, men der er billeder af alle føl. :) Der står også hvem der er til salg, hvis der skulle være nogen der er interesseret i en palomino broget eller andet godt - så kig forbi. Man er også meget velkommen til at ringe og høre hvis man har spørgsmål.Den 21 april


Så kom det 6 føl til verden, og hjemmesiden skulle gerne være nogenlunde opdateret mht. hvilke hingste der udbydes til bedækning i 2018.

Vi tager hopper ind fra ca. 1 maj.Den 11 april 2018


Så er året godt i gang, vi har nu ramt endelig ramt foråret. Det er næsten så idyllisk som det kan blive, krokuserne blomstrerne, og 5 føl har set dagens lys hos os.

Alle 5 føl stortrives og deres mødre med for den sags skyld, da de tydeligt bare nyder at gå og hygge sig med føllene.


Vi har fået muget hele stalden så er lige ved at være klar til at lukke hestene på sommergræs, vi venter bare på græsset og varmen :D

Lidt marker skal ligges om i år, så der er lige nu et lille puslespil der skal gå op med at få ponyerne til at være så de fortsat bliver ved med at have store marker, og gå på - men det plejer at løse sig så det gør det helt sikkert også I 2018.


Vi går også så småt og planlægger årets kommende skuer med hestene og evtuelle udstillinger med hundene for i år.

Planerne er mange, men tiden er ikke altid helt tilstrækkelig så nu må vi se hvor meget vi når.


Vi venter en hel del føl i år, og mange af disse føl vil komme til salg, så kig gerne forbi "føl 2018" allerede nu er der skrevet til salg ved 3 ud af 5 føl og der er lidt for en hver smag. Vi venter kun 1 WPBR føl mere i år, og det forventes først at komme til verden sidst på året. Derudover venter vi 2 welsh sec B føl, og for første gang 2 knabstrpper miniature ponyer - det glæder vi os rigtig meget til. Derudover bliver det shetlandspony føl der kommer til verden.Aastrupgaard - Skivevej 162, 9632 Møldrup - 22895917- 25291850 - aastrupgaard@fiberpost.dk