Hunde

Aastrupgaard

Heste & Hunde


Gammel dansk hønsehunde

&

Ruhårede gravhundePå billedet ses Aastrupgaards Zasha og Aastrupgaards Leddy sammen med st.st Blicher på kongenshushede.Tryk på billederne af vores hunde, for at komme til deres egne sider.

På gården har vi to forskellige hunderacer nemlig Gammel Dansk Hønsehund som vi har haft siden 1973 og Ruhåret Gravhund som vi har haft siden 1982. Hundene er en vigtig del af familien, de bruges til jagt og dette er alfa omega når vi skal have hund.


Vi fik vores første hund, Leddy, en gammel dansk i 1973. Leddy var en fremragende jagthund. Da, Leddy var omkring 7 år fik hun sit første og eneste kuldhvalpe, som bestod af to hanhunde, ingen af disse blev brugt i avlen, kun til jagt. Da den hanhund vi havde beholdt efter Leddy døde var vi jo nød til at finde en anden GDH. I 1985 hentede vi Tinka ved Niels Ejner Kristensen i Ejstrupholm og siden dengang har vi selv opdrættet vores GDH hvalpe.


I 1983 fik vi vores første Ruhåret gravhund, Fanta. Fanta var en fantisk jagthund, selv om at hun var et stykke tid om at lære faget. Under jagt forsvandt Fanta og hun er ind til nu den eneste hund vi har midstet på jagt. Men så stod vi jo der midt i jagt sæsonen uden gravhund til at gennemsøge rævegravene og hvad gør man så?  Vi fandt en anonce i jagtbladet om en 2 år gammel premieret gravhund som ejeren var ked af at have til at gå i hundegård. Vi modtog hende ubeset med fly fra København, selvfølgelig i en "beautyboks". Hun faldt hurtig til hos, hvor hun aldrig kom til at gå i hundegård. Sådan fik vi Beauty. Beauty er stammor til vores nuværende gravhunde.


 


Ruhårede gravhunde

Nikoline

Ruhåret dværg

Aastrupgaards Maja 
Ruhåret Standard 

Sønderskovs K-Cocio 
Ruhåret standard

Aastrupgaard Puk 
Ruhåret DværgGammel Dansk Hønsehunde

Aastrupgaard Thea (Pensionist) 

Aastrupgaard Ziba (Veteran) 

Aastrupgaard Liv
Født januar 2019

Aastrupgaard Kaja 

Aastrupgaards Ziggy 

Aastrupgaard - Skivevej 162, 9632 Møldrup - 22895917- 25291850 - aastrupgaard@fiberpost.dk